Nőgyógyászat - Nők sterilizálása

A sterilizálás a fogamzásgátló módszerek egyike, megfelelő alternatíva olyan nők számára, akik a jövőben nem terveznek terhességet. A sterilizálás azonban nem jelenti a nőiesség végét. Nálunk ez a beavatkozás még mindig viszonylag ismeretlen, azonban más országokban meglehetősen elterjedt, elsősorban a biztos eredmény és azért, mert nem terheli meg annyira a szervezetet. A sterilizálás után nem kell többé tablettákkal, tapaszokkal vagy bármilyen más hormonális fogamzásgátló eszközökkel bajlódnia. Hosszú távon gazdaságosabb és olcsóbb védelmet biztosít a teherbeesés ellen.


Kis beavatkozás

A női sterilizálás olyan orvosi beavatkozást jelent, amelynek következtében a nő elveszíti fogamzóképességét, miközben a petefészkeket nem távolítják el, és azok nem is sérülnek. Az orvos laparoszkópiás műtéttel elzárja a petevezetékeket, amivel megakadályozza, hogy a peték a méhbe jussanak, valamint, hogy a spermiumok eljussanak a petékhez.

A műtét után általában két kisebb heg marad a nő testén. A szervezet hormonális működése nem sérül, a nő a sterilizálás után is menstruál és a műtét nem érinti nemi életét.

A beavatkozás előtt Önre váró kivizsgálások

Műtét előtti kivizsgálás: vérvizsgálat, általános, belgyógyászati és aneszteziológiai kivizsgálás. Nőgyógyászati kivizsgálás, hogy nincs-e fennállló terhesség vagy egyéb egészségügyi elváltozás.

Felépülés

A női test a beavatkozás után körülbelül 2 – 3 nap alatt regenerálódik. Erre az időszakra nyugalmi állapotot ajánlunk fizikai megterhelés nélkül. A műtét után jelentkező esetleges fájdalmak a megfelelő módszerekkel azonnal kezeljük, ezért a páciensnek nem kell fájdalmaktól tartania. A beavatkozás után egy nőgyógyászati ellenőrzés vár a páciensre.

Ki élhet a sterilizálás lehetőségével a törvény szerint:

Az egészségügyi ellátásról szóló törvény szerint olyan nő esetében végezhető sterilizálás, aki ezt saját döntése alapján kéri, betöltötte 18. életévét és az adott időpontban nem terhes.

A beavatkozás ára: 569,- euró

Ez az összeg magában foglalja az összes költséget (műtét, orvosi ellátás, egésznapos klinikai tartózkodás, gyógyszeres kezelés, műtétet megelőző kivizsgálás).

Mit kell tennie, ha műtétre akar jelentkezni:

Lépjen kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailben, és egyeztessen időpontot. Nincs szükség előzetes kivizsgálásra saját nőgyógyászánál – mi a klinikán elvégezzük az összes szükséges vizsgálatot.

Kapcsolat

Írj nekünk

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hívjon minket

Kapcsolat űrlap


Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
MediKlinik
Kapcsolatfelvétel

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+421 903 463 425

© Copyright 2004 - 2020 MEDIKLINIK - Minden jog fenntartva